Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Kiút a szegregátumból - szakmai műhelynap Varsányban

2015. 03. 12
A TKKI Miskolci Igazgatósága a TÁMOP 5.3.6-11/1 Komplex telep-program „Kiút a szegregátumból – Varsány” című projekt keretében a drogmegelőzés, a kábítószer-fogyasztás veszélyeinek témakörében tartott szakmai rendezvényt a településen.

Napjainkban az illegális drogfogyasztás, a különböző szerekkel való kereskedés súlyos társadalmi problémának számít, már a legkisebb vidéki településeket is veszélyeztetik a kábítószerekkel történő visszaélések.

A TKKI helyi igazgatósága a település önkormányzatával és a Magyar Szegénységellenes Alapítvánnyal szoros együttműködésben olyan szakmai rendezvényeket szervez, amelyek segítséget nyújthatnak a szegregátumban élő emberek hétköznapjait érintő súlyos problémák kezelésében. 

Február 25-én az együttműködés szereplői szakmai műhelynapon vettek részt, ahol a drogok fogyasztásáról, veszélyeiről, az érintetteknek történő segítségnyújtás lehetőségéről adtak tájékoztatást a témában autentikus, neves szakemberek: Medve Judit, a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője, valamint Telek Ervin, a salgótarjáni Egészségügyi- Szociális Központ irányítója.  A téma sok kérdést vet fel, az előadások pedig magával ragadták az eseményen résztvevőket: impulzívak és egyben nagyon elgondolkodtatóak voltak. Az előadók /helyenként provokatívan/ bevonták a hallgatóságot, így aktívan kapcsolódtak be az előadások utáni beszélgetésekbe.

Szó esett az illegális drogokról, azok veszélyeiről, a kábítószer árusításra szerveződött hálózatokról, arról, hogy miért is olyan nehéz ezt a helyzetet kezelni. Az előadók hangsúlyozták a megelőzés fontosságát és azt, hogy a drogok veszélyeit, a kábítószer-fogyasztás súlyos társadalmi és egészségügyi hatásait már az általános iskolás gyerekekkel is meg kell ismertetni. 

Szoros együttműködésre van szükség a család, az oktatás, az egészségügy és a hatóságok részéről e súlyos, sokakat érintő probléma kezelésére.