Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

„Játékos nyári délelőtt” programsorozat Mezőkovácsházán

2016. 08. 16
A mezőkovácsházi Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ (IOKK) augusztus 8-18. között „Játékos nyári délelőtt” programsorozatot rendez a Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyári táboros diákjai számára.

A hat napból álló programsorozaton szeretettel várják mindazokat az általános iskolai diákokat és kísérőiket, akik szeretnének új tevékenységekben részt venni, szívesen megismerkednének új ötletekkel, vagy egyszerűen csak társaságra, közösségre vágynak.

A TKKI Békéscsabai Igazgatóság munkatársai és a mezőkovácsházi IOKK dolgozói tartalmas programkínálattal várják a diákokat, egyben biztosítják az adott elfoglaltságokban tapasztalt oktató és felügyelő közreműködését. A foglalkozások az IOKK belső és külső helyszínein 9.00 órától 12.30 óráig tartanak.

Az „Ügyes kezek” kompetenciafejlesztő és együttműködést erősítő program keretében szebbnél szebb díszítő eszközöket, festett vagy ragasztott kavicsokat, praktikus használati tárgyakat lehet készíteni. A szabás-varrás kezdeti lépéseit és a kézi varrás szabályait megismerve kézzel varrott filcdíszek, könnyen elkészíthető kulcstartók, könyvjelzők, tűpárnák készülnek.

A kreatív nyári délelőtti foglalkozásokon még a legkisebbek is örömmel kapcsolódnak be a „Barkácsoljunk fából” programba és készítenek különféle hasznos tárgyakat. A fiúk és lányok számára egyaránt népszerű, szórakoztató és készségfejlesztő program nemcsak betekintést enged a faipari mesterség rejtelmeibe, hanem felkeltheti a diákok szakma iránti érdeklődését is. A gyerekek megismerkednek az alapanyagok tulajdonságaival, alakíthatóságával, a készítendő munkadarab technológiájával, a kéziszerszámok és munkaeszközök használatával.  

A számítástechnikai teremben az informatikát szerető diákok – felnőtt felügyelet mellett - kedvükre barangolhatnak az internet világában. Az itt élő lakosság megelégedésére az intézmény ingyenes szabadtéri és beltéri wifivel rendelkezik.

Kedvező időjárás esetén kültéri játszóterezés, csapatversenyek, szabadtéri sportprogramok is lesznek.Ugyancsak hasznos és egyben szórakoztató időtöltést biztosít a gyerekek számára a Családi társasjáték klub, a Gasztro klub, valamint a környezettudatossággal, hulladék újrahasznosításával kapcsolatos tevékenység.

A programsorozat várhatóan hozzájárul ahhoz, hogy a diákok új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva, feltöltődve kezdhessék a tanévet.