Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

Látogatás a LEGO gyárban

2016. 08. 10
A Miskolci Igazgatóság tornanádaskai Innovációs, Oktatási és Közösségi Központjának (IOKK) szervezésében óvodások látogattak el a LEGO gyárba 2016. május 12-én. Perkupa, Hidvégardó és Szögliget önkormányzatainak részvételével e települések óvodáiba járó gyerekek vettek részt az eseményen.

Az IOKK munkatársai rajzpályázatot hirdettek „Minden, amit a LEGO-ról gondolsz” címmel. A gyerekeknek egyéni ötletek, tervek alapján kellett lerajzolniuk, hogyan képzelik el a LEGO-t mint játékot, gyárat. A legkreatívabb rajzok készítői ellátogathattak a nyíregyházi LEGO gyárba, ami olyan elismerés volt számukra, amely nem csupán egy életre szóló élmény, de önértékelésük, énképük is fejlődött.

A gyárlátogatáson harminc gyermek és nyolc felnőtt vett részt, a helyszínre utaztatást Molnár Zoltán perkupai polgármester vállalta. A gyerekeknek nagyon tetszettek a programok, a gyártósor bemutatása után részt vehettek egy filmvetítésen, majd azt követően egy órát játszhattak az ember nagyságú LEGO-k világában. Elmondásuk szerint a játszóház tetszett a legjobban, s el tudnák képzelni, ha az óvodai szobájuk is tele lenne hatalmas LEGO figurákkal. A látogatás végén a LEGO gyár apró ajándékokkal búcsúzott a gyerekektől. 

A tornanádaskai IOKK munkatársai folytatásként további kirándulások szervezését tervezik, például az aggteleki cseppkőbarlangot és a szilvásváradi kalandtúra parkot szeretnék meglátogatni. Szeptemberben felolvasással egybekötött író találkozót szerveznek a gyermekeknek a Bogyó és Babóca csodálatos mesesorozat írónőjével, Bartos Erikával.