Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

A 25.000-dik látogatót köszöntötték a közösségi központok hálózatában

2016. 06. 30
Zólyomi Róbertné, Zsuzsa június 23-án a TKKI Bodroghalmi Innovációs, Oktatási és Közösségi központjának szünidei játszóházában vett részt kísérő szülőként.

A három gyermek – a 11 éves Alex, a 9 éves Robi és a 3 éves Bianka – édesanyja jelenleg GYES-en van. Az IOKK munkatársai emléklappal és ajándékkal kedveskedtek neki, mégpedig 25.000 Ft értékű Erzsébet-utalvánnyal.

Tavaly év végén fejeződött be a TIOP-3.2.3-12/1 számú, „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése" című projekt, amelynek célja többfunkciós közösségi központok létrehozása, kialakítása, szám szerint 17 országosan. Ezek tevékenysége, a bennük zajló fejlesztő-támogató munka, a különböző szolgáltatások és képzések segítséget jelenthetnek a kistérségi településeken élők számára.  

A létesítményekben dolgozók a használatba vételi engedélyek megszerzése után a projekt céljainak megfelelően munkához is láttak, igyekeztek a helyi közösségek életének szerves részévé válni, és ezzel párhuzamosan felvették a kapcsolatot a helyi szereplőkkel, különböző intézményekkel, szervezetekkel, civilekkel, cégekkel.

A közösségi központokban eddig már számos rendezvényt tartottak. „Műfajukat” tekintve igen változatos képet mutat a programok sora, a teljesség igénye nélkül néhány ezek közül: tréningek, különböző tanácsadások, hagyományőrző, illetve ünnepekhez kapcsolódó rendezvények, workshopok, fórumok, továbbképzések, sportfoglalkozások, játszóház, baba-mama klub. A helyiek használhatták a központok felszereléseit, például varrógépet, mosógépet, a sportszobák eszközeit, a játszótereket, a műfüves pályákat.

A 2016-ban megszervezett rendezvényeken igen sokan vettek részt, a 25.0000-dik látogatót Bodroghalmon köszönthették. Zólyomi Róbertné, Zsuzsa elmondta: „Nagyon örülök a közösségi központnak, már többször voltunk itt a gyerekekkel. Mindig szívesen jövünk, mert idejönni nagyon jó, kimozdulási lehetőség otthonról a gyerekeknek és nekem is. De nemcsak a gyerekprogramok érdekelnek, hanem szívesen jövök másra is, tanfolyami lehetőségeknek örülnék még. Az épület nagyon tetszik, szépen megcsinálták, jó, hogy sok mindent lehet itt használni. Igazán jó hely ez, ahová szerintem nemcsak mi jövünk szívesen. Nagyon jó, hogy ez van a faluban.”

Hozzátette még, hogy augusztus második felében lesz lehetősége a családnak támogatással Siófokon nyaralni, és ehhez nagyon jól jön a nyeremény, emlékezetesebb napokat lehet majd szerezni a gyerekeknek.

Az ajándék átadásától nem csak a vendég és gyermekei illetődtek meg, hanem az IOKK munkatársai is, hiszen kiderült: a család sokféle gonddal küzd az anyagi nehézségek mellett, így a szerencse igazán a pártjukat fogta.