Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

Integrációs napon vett részt a TKKI

2016. 06. 09
„Gyere közelebb!” címmel roma integrációs napot tartottak 2016. június 3-án Nyíregyházán. A rendezvény megvalósítását szakmai támogatóként segítette a Türr István Képző és Kutató Intézet helyi igazgatósága.

A program célja az volt, hogy a Nyíregyházán és vonzáskörzetében élő roma és nem roma közösség tagjai  – elsősorban a gyerekek  – közös kulturális és játékos programok által közelebb kerüljenek egymáshoz. A rendezvény egy flashmobbal kezdődött a város főterén, ahol a megye különböző településeiről érkezett, több száz iskolás táncolt együtt autentikus roma és magyar népzenére, nagy feltűnést és sikert aratva a járókelők között. 

A „villámcsődület” után a gyerekek a Váci Mihály Kulturális és Művelődési Központ előtti térre vonultak, ahol több civil szervezet várta őket antidiszkriminációs és a közös alkotás lehetőségét biztosító programokkal. A TKKI sátránál folyamatosan nagy volt az érdeklődés, itt a gyermekek érzékenyítő foglalkozáson vehettek részt, valamint arcfestést is kaphattak. Akiknek kedvük volt hozzá, azok bekapcsolódtak a téren spontán szerveződött körtáncba is. A résztvevők láthatóan nagyon jól érezték magukat a programokon. 

A gyermekeknek szóló programok után a Móricz-kertben pódiumbeszélgetést tartottak Oláh Gergő énekes és Farkas András, a Zeneakadémia hallgatójának részvételével. Ezután a Parno Graszt koncertje következett, majd olyan ismert előadók léptek színpadra, mint Falusi Mariann, Kovács Antal és Szirtes Edina Mókus.

A rendezvényről a köztévé élőben tudósított és több helyi médium is beszámolt: 
http://www.szon.hu/egy-a-celunk-kozos-nyelvet-beszelunk-integracios-nap-nyiregyhazan/3080093
http://www.nyiregyhaza.hu/mindannyian-isten-gyermekei-vagyunk-2016-06-03
http://www.kelet.hu/megyei-korkep/2016/06/03/egy-a-celunk-kozos-nyelvet-beszelunk.kelet#vnf1
http://kolcseytv.hu/tudunk-kozos-nyelven-beszelni-roma-integracios-nap-nyiregyhazan/