Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

Élményekkel teli gyermeknap Berkeszen

2016. 06. 06
A gazdag színpadi programkínálat mellett kreatív és fejlesztő játékok, érzékenyítő foglakozások, sportrendezvények és vidámpark várta azt a 450 gyermeket, akik részt vettek a május utolsó szombatján, Berkeszen rendezett gyermeknapon. Az eseményen jelen volt Petróczi Ferenc, a Türr István Képző és Kutató Intézet általános főigazgató-helyettese is.

A Berkesz Fejlődésért Alapítvány, Berkesz Község Önkormányzata, a Baptista Szeretetszolgálat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Türr István Képző és Kutató Intézet és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Turizmusáért Egyesület együttműködésében megvalósuló hagyományteremtő rendezvény célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek megtapasztalják a közösséghez tartozás élményét.  

A reggeli közös tornát követően került sor a berkeszi Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ (IOKK) által korábban meghirdetett, „Együtt a család!” című rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a díjak átadására. A versenyre több mint háromszáz rajz érkezett az ország minden pontjáról, óvodás, alsó és felső tagozatos kategóriában. A zsűrinek tagja volt Vári Zsolt festőművész, az egykori berkeszi gyermekotthon lakója is. A helyezettek mellett különdíjakat is átadtak. Az IOKK-ban a rajzokból kiállítás nyílt, amelyet nem csak a rendezvény napján lehetett megtekinteni, hanem egész nyáron várja a látogatókat.

Ezt követően a színpadon folyamatosan váltották egymást a különböző települések iskoláinak és óvodáinak kulturális és művészeti csoportjai, így a résztvevők - kortársaik előadásában - láthattak például harcművészeti és táncbemutatót, énekes és zenei előadásokat.

A programokkal teli napon mindenki kapott ebédet, amelyet szintén gyerekek, mégpedig középiskolás szakács tanulók készítettek el és szolgáltak fel.

A rendezvényen minden gyermek lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa a tehetségét és a színpadra álljon - délután ugyanis egy „Manó Ki Mit Tud”-ot tartottak, amelyre bárki jelentkezhetett műfaji megkötés nélkül, több korcsoportban. A zsűrinek itt sem volt könnyű dolga, ám végül minden jelentkezőt díjaztak.

 A TKKI sátrában végig nagy volt a forgalom. Itt a gyermekek különböző kreatív- és fejlesztő játékokkal ismerkedtek meg, illetve érzékenyítő foglalkozásokon vettek részt.

A berkeszi gyermeknapon a résztvevők megtapasztalhatták a közösségben való együttlét pozitív hatásait, amelyek elősegítik, hogy ők is a szűkebb és tágabb közösségük aktív tagjai legyenek.

A rendezvényről több helyi médium is beszámolt:

http://www.szon.hu/gyermeknapi-mulatsag-berkeszen/3075366
http://kolcseytv.hu/gyereknapot-szerveztek-hatranyos-helyzetu-kicsiknek-berkeszen/
http://kolcseytv.hu/hirado-2016-majus-30-hetfo/