Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

Gyermeknap a kisújszállási közösségi központban

2016. 06. 06
A TKKI Kisújszállási Innovációs, Oktatási és Közösségi Központja számos játékos, interaktív lehetőséggel várta a gyermeknapon a település általános iskolásait.

A május 27-i rendezvény célja az volt, hogy a helyi kisiskolásoknak olyan színes, változatos programot kínáljanak, amely lehetőséget biztosít számukra a szabadidő hasznos eltöltésére, a szórakozásra, a játékos tanulásra. Az IOKK munkatársai törekedtek arra is, hogy a központ közösségi és értékteremtő szerepét minél hangsúlyosabbá tegyék a helyi lakosok és intézmények körében.

A gyermeknapi programokat a Playback Színház két előadása színesítette, melyek a közösséghez tartozás normáit és határait, az individualitás és kollektivitás témáját, illetve a döntéshozatal nehézségeinek kérdését járták körbe. A közel egyórás előadások, amelyeket improvizatív elemek tarkítottak, a színészek mellett a közönséget is megmozgatták, s így ők is aktív részesévé és alakítójává válhattak. Ezzel felejthetetlen élményt és remek szórakozást nyújtottak a résztvevő mintegy 160 gyermeknek.

A gyermeknapon „Ismerkedj Okosan Kisújszállási Központunkkal” címmel játékos vetélkedőt szerveztek, melyre hat csapat jelentkezett. A megmérettetésre nevező gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel vettek részt a tudásukat és ügyességüket egyaránt próbára tevő feladatokban.
Délután a központ udvarán kézműves foglalkozások, arcfestés, játékos ügyességi és sportfeladatok várták a résztvevőket, akiknek aktivitását apró ajándékokkal jutalmazták a szervezők.

A program keretében a helyi rendőrőrs és mentőállomás munkatársai lehetőséget biztosítottak arra, hogy az érdeklődők megtekintsék a szolgálati járműveket és a felszereléseket is.

A rendezvényre közel 250 kisgyermek látogatott ki, akik a játék és a szórakozás mellett megismerhették a kisújszállási Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ épületeit, gyermekeknek szánt eszközeit és lehetőségeit is.