Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

Húsvétváró programok a bodroghalmi Innovációs, Oktatási, Közösségi Központban

2016. 04. 05
Számos közösségi eseményt szerveztek már a TKKI helyi Központjában, amelyet tavaly októberben nyitottak meg. Márciusban húsvétváró programokat rendeztek. A több napon át tartó foglalkozásokat, játékokat a résztvevők önfeledten élvezték, miközben felkészültek a húsvéti ünnepekre is. 


Március 22-én a helyi iskola tanulóit invitálták tojásfestésre és húsvéti dekoráció készítésére. A gyerekek locsolóverseket mondtak, elmesélték saját húsvéti élményeiket és felelevenítették az ünneppel kapcsolatos népszokásokat.
 
Két nappal később az érdeklődő helyi gyerekek számára a Türr István Képző és Kutató Intézet munkatársai kirándulást szerveztek a Honfoglalás Kori Látogató Központba, a szomszédos bodrogközi településre. A karosi Központ vezetője a résztvevőknek színes előadásban mutatta be a honfoglalás korát Európában, valamint a magyarok eredetéről szóló elméleteket és legendákat. A gyerekek nagyon élvezték a kiállítás modern interaktív játékait, amelyek segítségével megismerhették a honfoglaló őseink mindennapjait, életmódját, használati tárgyait, fegyvereit. „Testközelből” nézhették meg a korabeli bőrpáncélos vitézt, a Feszty-körkép elrendezésére hasonlító panoptikumot, a harcokban használatos fegyvereket, a magyarok híres nyilas technikáját. A látogatóközpont udvarán megtekinthették az ősi jurtát, a magyar őshonos haszonállatok közül pedig a rackajuhokat és kicsinyeiket. A kirándulás legizgalmasabb részeként kipróbálhatták az ősi magyarok által használt íjat is. 

A Húsvét előtti pénteken folytatódott a tavaszi szünet IOKK-os programjainak sora: játszóházat szerveztek a bodroghalmi gyerekek számára. Közel ötvenen vettek részt a különböző programokon; nagyon jól érezték magukat, társasjátékoztak, ügyességi játékokat próbáltak ki, rajzoltak, festettek, fociztak, aszfaltrajzokat készítettek.

A játszóház olyan jól sikerült, hogy pár nappal később újra megrendezték a TKKI szakemberei ezt a programot, így a tavaszi szünet utolsó napján a helyi Közösségi Központ ismét sok látogatót fogadhatott. Az IOKK igen kedvelt része a műfüves focipálya, amelyet a húsvétváró napokban is használtak a TKKI programjain részt vevő gyerekek és a velük játszó munkatársak.