Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

Télűző móka a TKKI bodroghalmi Innovációs, Oktatási, Közösségi Központjában

2016. 03. 23
A Türr István Képző és Kutató Intézet bodroghalmi Innovációs, Oktatási, Közösségi Központját (IOKK) 2015 októberében adták át, azóta számos közösségi programot szervezett.

Nemrégiben közel 100 fős rendezvénynek adott otthont az épület: a Mini Manó Színház interaktív előadását tekinthették meg a bodroghalmi Mesepalota Óvoda és a Molnár Mózes Általános Iskola 3-8 éves korú gyermekei és az őket kísérő pedagógusok.

A színház - a mesetársulat alapítója -, Finta Nándor zenés darabját adta elő, amely ugyan a klasszikus meseszituációról szólt: a jó és a rossz harcáról, melyben a jó győzedelmeskedik, azonban a darab a klasszikus meseelőadásoktól eltérően, újszerű, interaktív színházi elemekkel gazdagítva mutatta be a történetet. Bár a gyerekelőadások alapvetően bevonják a közönséget, ez a darab nem csupán a gyermekek érzelmi reakcióira épített, hanem a történet eljátszásába is bevonta a kicsiket.

Az interaktív előadás során a gyerekek élő részesei voltak a színházi előadásnak, nem pusztán nézőiként élvezték a műsort. A színház e formája nagy hatással volt az apróságokra, szívesen vettek részt a szerepjátékokban. Lelkesen segítettek a darab bajba jutott szereplőjének, és nagy örömmel táncoltak a fináléban, amikor kedvenc hősük megmenekült.

Beigazolódott, hogy az élő előadás varázslatosabb, mint egy rajzfilm vagy mesefilm, különösen akkor, ha a darab szereplői és a gyerekek között szoros kapcsolat alakul ki a mese folyamán. A gyereknek készült színházi előadás akkor igazán jó, ha az a felnőtteknek is tetszik.

Ez esetben elmondhatjuk, hogy a darab remek volt, mert kicsit és nagyot egyaránt magával ragadott.