Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

Hátrányos helyzetű és roma gyermekek farsangja Kisújszálláson

2016. 03. 22
Február 19-én a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat farsangi mulatságot szervezett hátrányos helyzetű és roma gyermekeknek. Az eseményre a helyi IOKK munkatársait is meghívták.
 

A gyermekeket számos program várta: kézműves-sarok állt rendelkezésre, ahol különböző álarcokat lehetett készíteni, színezni. A helyi Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskolai Tagintézményének tanulói farsangi előadást tartottak. A felnőttek  - óvodásoknak beöltözve - versekkel, énekekkel, illetve egy humoros összeállítással köszöntötték a megjelenteket, a kisújszállási Központ munkatársai pedig különleges prezentációt készítettek a környező országok farsangi szokásairól, melyeket interaktívan, a gyermekek bevonásával mutattak be.  

A farsangi rendezvényen felvonuló legötletesebb jelmezesek kreativitását az önkormányzat díjazta, a prezentáció során aktívan szereplőknek pedig ajándékokkal kedveskedtek.  
 
A farsangi mulatságok hagyományos, elengedhetetlen részeként a vendégeket bőséges fánk-kínálat várta. A hagyományőrző farsangi rendezvény sikerét jelezte a résztvevők elégedettsége. Sok hálás, boldog és elégedett gyermek és felnőtt számára nyújtott ez a délután maradandó emléket.