Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

A kisújszállási IOKK eredményei

2016. 03. 22
A kisújszállási Innovációs Oktatási és Közösségi Központ (IOKK) két, helyi védelem alatt álló, felújított épülete mellett egy teljesen új szárny is készült a közösségi célok kiszolgálására. Az épület rendezvénytermének udvarra néző falát teljes hosszában ajtókkal látták el, így az a nyári rendezvények esetében nyitott hatást kelt, ugyanakkor fedett helyiséget biztosít a résztvevőknek.

A közösségi rendezvényeket fény- és hangtechnika, valamint mobil színpad szolgálja. A belső udvaron a gyerekeknek játszóteret, a felnőttek számára kültéri sporteszközöket és az európai uniós szabványoknak megfelelő sportpályát is kialakítottak. Az épületegyüttes jól megközelíthető, és elkészült a Közösségi Központ külső megvilágítása is.

A Központ megnyitása óta a Türr István Képző és Kutató Intézet jelentős segítséget nyújt a lakosságnak. A Közösségi Központok az oktatási és közösségépítési feladatok ellátása mellett egyfajta kommunikációs hídként is szolgálhatnak a helyi és térségi civil szervezetek, gazdasági szereplők, valamint a helyi lakosok között.  A TKKI munkatársai folyamatosan építik a kapcsolatokat az adományozók és a rászorulók között, szakmai kapcsolatokat ápolnak a Vöröskereszt szervezetével is. Utóbbival közösen már számos adomány kiosztásában vett részt az Intézet.

Tavaly októberében a Vöröskereszt negyven doboz hipoallergénes, laktózmentes MILUPA tápszer és négy zsák tisztított gyermek- és felnőtt-ruházat szétosztására kérte fel a Közösségi Központ munkatársait. Szentandrássy Erzsébet, a Közösségi Központ vezetője személyesen juttatta el az adományokat a hátrányos helyzetű, rászoruló családoknak. Az érintettek rendkívül hálásan fogadták a ruhákat és a kicsiknek szükséges tápszert.

Karácsonyt megelőzően a Vöröskereszt újabb felajánlással kereste meg a Központot; közreműködésükkel a rászoruló, hátrányos helyzetű és roma gyermekeknek csizmákat, kesztyűket, sapkákat, sálakat, játékokat és cd-ket adtak át a „Mindenki Karácsonya” rendezvényen. Az eseményt a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezte.

Az együttműködésük célja, hogy segítséget nyújtsanak az arra rászorulóknak. A Központban elvégzett felújítások eredményeként bővülő lehetőségek pedig minél szélesebb rendezvény-kínálattal szolgálják majd a lakosságot.