Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

1267 fő vehette át tanúsítványát a TKKI Miskolci Igazgatóságán az „Aktívan a tudásért!” program befejezése után.

2015. 09. 24
A TÁMOP 5.3.10-12/1-2012-0001 kódszámú kiemelt projekt a munkaerőpiacról a tudáshiány miatt teljesen kiszoruló társadalmi csoportokat célozta meg úgy, hogy a legalapvetőbb kompetenciák – az írás, az olvasás, a matematikai ismeretek, valamint az életviteli ismeretek és a mentálhigiéné – fejlesztésével közelebb kerülhessenek a munka világához.

Eredményesen segíteni természetesen csak azokon lehet, akik hajlandóak tanulni és szándékukban áll, hogy változtassanak az életükön. Nekik adtak hatékony és gyakorlati segítséget az oktatók, mentorok és speciális szakemberek a fejlesztő program keretében.

Miskolcon a program eredményeként több mint 1260 fő vehette át a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványát

A TKKI Miskolci Igazgatóságának működési területén, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye több, komplexen fejlesztendő járásában is jelen van a program. Az Igazgatóság munkatársainak közreműködésével 3700 fővel készült el a kompetencia-felmérés, amely a hiányzó ismeretek szintjét állapította meg, majd közülük 1411 fő kezdte meg a 400 órás képzést. A program végeztével 1267 fő vehette át a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványt, akik közül – a nyomon követés adatai alapján – már 233 fő számára adódott rövid időn belül elhelyezkedési lehetőség. Közel kétszázan vannak olyanok is, akik befejezetlen iskolai tanulmányaik folytatásához kaptak ösztönzést, vagy szakmai képzésbe kapcsolódtak be. Legtöbbjük látóköre bővült, ma már jobban odafigyelnek egymásra, rendszert vittek az életükbe, könnyebben intézik saját ügyeiket, nyitottabbak, magabiztosabbak és hasznosabbnak érzik magukat a környezetükben. Éppen ezt szerette volna elérni ez a speciális program, mely a Magyar Kormány és az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg.

Az Aktívan a tudásért! program ott nyújtott segítséget, ahol arra a legnagyobb szükség volt

A felzárkózási program keretében a TKKI kilenc igazgatósága 16 000 fő bevonásával végzett kompetencia-felmérést országszerte és szervezett 400 órás képzési programot, amely után eddig több mint 7 200 fő vehette át a sikeres végzést igazoló tanúsítványt. Az elmúlt két év közös munkájának eredményeként ma már közel hét és félezer ember bátrabban, határozottabban nézhet szembe a munkakeresés kihívásaival.

2013-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázata alapján a Türr István Képző és Kutató Intézet intézményrendszerén keresztül, európai uniós források bevonásával speciális képzési programot indított a leghátrányosabb helyzetű csoportok alapkompetenciáinak fejlesztésére. A közbenső eredmények ismeretében a programot a Kormány 2014 decemberében négy hónappal, 2015 októberig meghosszabbította.

Médiamegjelenés:

Észak-Magyarország - 2015. 09. 24. (5. oldal)

http://www.eszak.hu/helyi/2015/09/23/jobban-boldogulnak-az-eletben.eszak