Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

A TKKI a Görkapocs fesztiválon

2015. 08. 18
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Türr István Képző és Kutató Intézet idén is részt vett a Hajdúdorogi Főegyházmegye által szervezett Görkapocs fesztiválon. Az esemény – amelyet ezúttal Nagykálló főterén rendeztek – most is összekapcsolódott az évente Máriapócsra szervezett Ifjúsági Gyalogos Zarándoklattal.

A városmissziós fesztivál célja az egyházmegye hagyományainak és értékeinek megismertetése, valamint annak bemutatása volt, hogy a görögkatolikus egyház hogyan és miként képes a XXI. században együtt élni, együtt tevékenykedni és együtt haladni a kor emberével, kultúrájával, eszközeivel. A zene, a felhőtlen szórakozás és a fesztiválhangulat jegyében görögkatolikus közösségek, neves előadók és a görögkatolikus egyházzal jó kapcsolatot ápoló, a társadalmi határok megszüntetéséért tevékenykedő szervezetek képviselték magukat a rendezvényen. Interaktív sátrakban mutatkoztak be a görögkatolikus egyház oktatási és szociális intézményei, közösségei, borászai, a nagyszínpadon pedig a görögkatolikusok sokszínűségét példázó kórusok, táncosok, valamint a keresztény értékeket a modern világban felvállaló és azokat hirdető előadók léptek fel.

A TKKI Nyíregyházi Igazgatósága, amely évek óta jó kapcsolatot ápol a Hajdúdorogi Görögkatolikus Főegyházmegyével, mint a társadalmi felzárkózásban jelentős szerepet betöltő intézmény vett részt a rendezvényen. A kollégák tájékoztatást adhattak a társadalmi felzárkózást segítő programokról, képzési lehetőségekről, melyek segítséget nyújthatnak a mélyszegénységben élők életminőségének javításához. 

A gyerekeket társasjátékokkal, színezőkkel, csillámfestéssel várták a munkatársak. Amíg készültek a különböző színes ábrák a kicsik karjára, addig a TÁMOP-5.3.10 „Aktívan a tudásért!” projektben dolgozó mentorok a szülőkkel, várakozókkal  beszélgettek az Intézet tevékenységéről a projekt megvalósításának lépésein és elért eredményeinek bemutatásán keresztül. 

A szakmai sátorban egyebek mellett lélekkuckó és álláskeresési tanácsadás várta a felnőtteket, de álláskeresési technikákkal is megismerkedhettek, valamint segítséget kaphattak szakmai önéletrajz írásában is.