Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Női kispályás futballmérkőzés és gulyásfőző-verseny Körömben

2015. 06. 22
"Amíg a mérkőzés tartott, a gulyás is megfőtt."

Különleges rendezvénynek adott helyszínt a körömi Csillagpont épülete és udvara június első napjaiban. A „Komplex telep-program és humán szolgáltatás hozzáférés biztosítása Köröm községben” (TÁMOP-5.3.6.-11/1-2012-0079) projekt keretében a körömi asszonyok a Lyukóvölgy-Gulyakúton működő „Házitündér Klub” tagjaival mérték össze ügyességüket a focipályán és a bogrács mellett.


Lyukóvölgyben ugyan már lezárult a Komplex telep-program idén január elsejével, de a közösségfejlesztési tevékenység eredményeképpen létrejött „Asszonyklub” a mai napig működik.

Először a két 8 fős csapat a gulyás hozzávalóit készítette elő, így hamarosan vidáman rotyoghatott a bográcsokban a körömiek babgulyása és a házitündérek zöldséges „gulyakúti gulyása”. Amíg az étel főtt, a fehér kötényes szakácsnők gyorsan átváltoztak színes mezes futballjátékosokká, majd óriási lelkesedéssel és elszántsággal, ám de sportszerűen próbálták a győzelmet megszerezni. A mérkőzést a körömiek nyerték 3-0-s végeredménnyel, de ez nem szegte a vendégek kedvét, hiszen hátra volt még a gulyások megmérettetése!

A zsűri hosszas kóstolás, töprengés és jegyzetek készítése után próbált határozni, melyik bográcsban készült finomabb ebéd, ám végül döntetlent hirdettek. Ennek hallatán az asszonyok rögtön meg is egyeztek: „Sebaj, jöhet a visszavágó Gulyakúton!”