Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

"Közös utakon - Egymás felé"

2015. 06. 18
A TÁMOP-5.3.6/B-13/1-2014-0001 – „Szakmai-módszertani támogatás a komplex telep-program és az elnéptelenedő falvak társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítását célzó program megvalósítói számára” című kiemelt projekt feladata, hogy elősegítse a kapcsolódó pályázati konstrukciók sikeres megvalósítását és a társadalmi felzárkózás körébe tartozó projektek hálózatosodását. Ennek érdekében 2015. június 5-én a projekt a Komplex telep-program (TÁMOP-5.3.6-11/1) két helyszínén, Dencsházán és Szalántán futó- és gyaloglóünnepet szervezett a projekt megvalósítói és a környező települések általános iskolásai, civil szervezetei számára.

A rendezvény résztvevői a települések központjától indultak, a cél pedig a telep-program keretein belül kialakított közösségi ház körüli helyszín volt. 2-4 fős csoportban történt a rajtolás, a jelentkezéskor kapott csoportszám szerint. Az esemény teljes időtartama alatt a színpadon szórakoztató, főként kulturális és az egészséges életmóddal kapcsolatos programok zajlottak. Helyi művészeti, tánc- és zenei csoportok léptek fel, továbbá közös aerobic show-t is tartottak. A projekt szellemiségének jegyében mindenki egyenlő, így a futóversenyen győzteseket nem hirdettek. Helyette a résztvevők között sportszereket tartalmazó ajándékcsomagokat sorsoltak ki a szervezők.

A versenyekre előzetesen Szalántán 179 fő nevezett, ebből 93 fő teljesítette a távot. Dencsházán 192 előnevezés után 141 fő ért célba. A  lemorzsolódás az extrém meleg időjárásnak volt betudható. A futók számára kedvezőtlen időjárás ellenére azonban a rendezvények minden szempontból sikeresek voltak. 

A résztvevők számára szemmel láthatóan és saját bevallásuk szerint is nagy büszkeséget jelentett a táv teljesítése. A nézők, a szurkolók, a futókat/gyaloglókat biztatók, családtagok, barátok pedig olyan programok részesei lehettek, amelyek igazán különlegesek, hiszen még a környékbeli városokban élők számára is ritkán adatik meg, hogy saját településük valamely sporteseményén kétszeres olimpiai bajnokkal közösen fényképezkedhessenek. Vári Attila, korábbi vízilabdázó, a PSN Zrt. vezérigazgatója minden kérésnek eleget téve, örömmel állt a kamera elé, de az esemény különlegességét fokozva, a színpadi produkciók is osztatlan elismerést váltottak ki.

A verseny sportértékén túl a rendezvény eredményességét mutatja, hogy a programokra kilátogatók között új ismeretségek, barátságok alakultak ki és a gyakorlatban is értelmet nyert a verseny szlogenje: „Egymás felé, közös utakon”! 

Csatolt dokumentumok

URL
Egymás felé
2015. 06. 18.