Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hírek

Könyvtárban járt a zalai csoport

2015. 06. 08
A TKKI Szombathelyi Igazgatósága illetékességi területén belül elsődlegesen Zala megye hátrányos helyzetű kistérségeiben, fejlesztendő járásaiban nyújt felzárkózási lehetőséget a TÁMOP 5.3.10-12/1-2012-0001 kiemelt projekt. A csoportokban dolgozó oktatók, mentorok számos plusz lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy a képzési anyagon túl minél több információt, sokrétűbb ismeretet tudjanak eljuttatni a programban résztvevőknek. Az egyik a csoport a Zalaegerszegi Deák Ferenc Könyvtárba látogatott.

A Zala Megyei Könyvtárban az igazgató-helyettes, Tóth Judit kalauzolta a csoportot. A résztvevők többsége még sosem járt a könyvtárban. Megismerkedhettek a könyvtár “működésével”, a kölcsönzéssel, és nem csak a könyvkölcsönzésről, de a CD és DVD kölcsönzésről is hallhattak információt. Az igazgató-helyettes asszony tájékoztatott a könyvtár egyéb szolgáltatásairól, a fénymásolástól az internet használatáig.   

Érdekességnek számított a muzeális értékű könyvekről szóló ismertetés, ezek megtekintésére azonban csak különleges alkalmakkor - pl. Múzeumok éjszakáján - van mód. Lehetőség volt azonban megnézni két évfolyamot a könyvtár által bekötött, archivált az 1960-as évekből származó Zalai Hírlapból. 
 
A könyvtár által szervezett programok, rendezvények, vetélkedők felkeltették a hallgatók érdeklődését. Nagyon tetszett mindenkinek a gyermek könyvtárban kialakított játszó sarok, mivel több kisgyermekes szülő és nagyszülő is volt a csoport résztvevői között.