Belépés

Regisztráció Elfelejtett jelszó
Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Decoration

Hálózatépítő rendezvény a „Közös út” – Komplex telep-program című projekt keretében

2015. 05. 15
Cigánd Város Önkormányzata, mint főpályázó, konzorciumi partnereivel (Türr István Képző és Kutató Intézet, Cigánd Város Roma Nemzetiségű Önkormányzata, Speciális Szükségletűekért Alapítvány) közösen, 2013. márciusától kezdte meg a TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0026 számú, „Közös út” elnevezésű projektjének megvalósítását.

Az Európai Unió támogatásával, és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló program a mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek felzárkózásának segítésére, integrációjára, életkörülményeinek javítására, közösségi összetartozásuk erősítésére irányult. 

A Türr István Képző és Kutató Intézet konzorciumi partnerként többek között 7 db szakmai rendezvényt is megvalósít a projekt keretein belül.

A Miskolci Igazgatóság szervezésében 2015. április 24-én Cigánd városában került sor az első hálózatépítő rendezvény lebonyolítására. Ennek keretén belül Simon Anikó, a miskolci Gyógymozgásház Kft. vezetője tartott előadást közszolgáltatási szakemberek és érdeklődők számára „DSGM terápia: a mozgásfejlődés zavarainak hatékony terápiája” címmel. 

A helyi szakembereken kívül a Bodrogközi kistérség védőnői is megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket. A program célja a hálózatépítésen túl egyben tanácsadás és szemléletformálás is volt. 

A gyakorlati ismeret-bővítésre is lehetőséget adó rendezvény témája a DSGM terápia volt, mint a mozgásfejlődés zavarainak hatékony terápiája. Az előadó ismertette az egészséges csecsemő mozgásfejlődését, kiemelte azon problémákat, amelyekkel feltétlenül szakemberhez kell fordulni. Bemutatta a Dévény módszer lényegét, kihangsúlyozva a hagyományos módszerektől eltérő szemléletet. Vázolta, hogy milyen vizsgálatot végez a Dévény terapeuta, ehhez szükséges volt a vizsgálandó reflexek, mozgások rövid ismertetése. 

A 2015. május 05-i workshop keretében pedig a Kötelességeink hálójáról, a kiégés-szindrómáról bővítették ismereteiket a szakemberek.  A burn out, vagyis a kiégési szindróma krónikus emocionális megterhelések, stressz nyomán fellépő fizikai, emocionális, mentális kimerülés, ami jellemzően a segítő szakmákban dolgozó szakemberek lelki betegsége.E napjainkban gyakori mentális problémát prevenciós programok segítségével érdemes megelőzni. A rendezvény bemutatta a szindróma kialakulásának illetve kezelésének leghatékonyabb módját a kötelességek csapdájának elkerüléséhez.